5 معیار کاربردی و راهنمای خرید هاست خوب
تو این پست معیارهای مختلف برای خرید هاست خوب رو معرفی می کنم
خرید هاست خوب !؟ خیلی از اوقات پیش میاد که با توجه به برخی شرایط تصمیم میگیریم سایتی رو طراحی کنیم و یا یک هاست جدید تهیه کنیم. واقعا در انتخاب یک هاست مناسب مشکل داریم، و با توجه به اینکه تخصصی در این زمینه نداریم، خیلی از اوقات واقعا نمیدونیم کدوم رو انتخاب کنیم؛ و اینکه این همه شرکت هاستینگ در حال ارایه پلانهای متفاوت برای انواع مختلف هاست لینوکس ، هاست ویندوز ، هاست وردپرس ، هاست ووکامرس ، هاست دانلود و .. هستند، هر کدوم از اینها واقعا چی هستن؟ کدومش به درد من کاربر میخوره ؟ من اصلا واسم مهم نیست اسم این هاست چیه، و فقط میخوام بدونم کدومش کار من رو راه میندازه ؟
طی سالهای اخیر سوالات مشابه سوالات زیر به کرات پرسیده شده، بهمین دلیل تصمیم گرفتم این مقاله رو بنویسم و یک بار برای همیشه معیارهای انتخاب یک هاست مناسب رو بیان کنم، و دغدغه های افراد مختلف رو باهم بررسی کنیم، فکر میکنم کمک کننده باشه، پس با من همراه باشید.
چند تا نمونه سوال پر تکرار که دغدغه خیلی از کاربرهاست
- من یه سایت فروشگاهی دارم که ترافیک زیادی داره، کدوم هاست رو انتخاب کنم؟
- من یه سایت خیلی سبک دارم و اطلاعات مهمی روش نیست، که فقط میخوام ویترین کسب و کارم باشه، چقدر باید هزینه کنم؟
- من یه پزشک هستم که میخوام یه وبسایت شخصی داشته باشم، چه هاستی بخرم برام بهتره؟
- من سایتم رو با وردپرس طراحی کرده ام، کدوم هاست رو بخرم که بهترین کیفیت رو داشته باشه؟
- من یه دانشجوی سال آخر کارشناسی هستم که میخوام یه سری پروژه رو انجام و به استادم تحویل بدم، چه هاستی برای من مناسب تره؟
- کدوم هاست رو بخرم ؟
- آیا استفاده از هاست رایگان رو پیشنهاد می کنین؟
پاسخ همه اینها واقعا بستگی به خیلی از عوامل داره! برای اینکه یک هاست مناسب رو انتخاب کنید، به سوالات زیر باید فکر کنید:
- زبان برنامه نویسی سایتتون چی هست؟ لینوکسی هست یا ویندوزی ؟
- سایت شما چه تعداد بازدید کننده در لحظه داره؟ در روز مجموع بازدیدکننده هاتون چه تعداد هستند؟
- فکر میکنید در ماه مجموعا چند گیگابایت از سایت شما دانلود یا روی اون آپلود بشه؟
- حجم اطلاعات سایتتون چقدر هست؟
- چه تعداد ماژول یا افزونه روی سایتتون نصب کرده اید؟
- آیا از بهینگی پوسته سایت و پلاگین های نصب شده اطمینان دارید؟
- تا چه میزان برای خرید هاستتون میتونین هزینه کنید؟
- فکر می کنین در آینده چقدر حجم، بازدیدکننده و بطور کلی مصرف منابع سایتتون افزایش پیدا کنه؟
- نحوه مصرف سایتتون چطور هست؟ آیا طوری هست که پردازش زیادی داره و رم و cpu زیادی مصرف میکنه؟ یا صرفا یه سری اطلاعات رو بصورت استاتیک به کاربر نشون میده ؟
در مورد انتخاب و خرید هاست مناسب ، خیلی باید دقت کنیم و واقعا اگر معیارهای بالا رو مدنظر قرار ندیم، در آینده با مشکل مواجه میشیم.
فردی رو در نظر بگیرید که تصمیم داره در هر شرایطی هاست با کمترین هزینه رو تهیه کنه، یا با کمترین مبلغ ممکن سایتی رو طراحی کنه، و میره برای یک سری طراح سایت پروژه ش رو تعریف میکنه و سعی میکنه تا جایی که ممکنه هزینه رو بیاره پایین!
بنظرم بیایید با یه مثال ساده این موضوع رو بررسی کنیم؛
بهینه سازی گروه ارکستر!
بنظرم ایده جذابیه:
- اول تعویض ویولون چند صدساله ی ویولون نواز اصلی با یه ویولون نو هست، چون باتوجه ب استهلاک ارزشش صفر هست.
- در مرحله بعدی کاهش چهارنفر ک دارن در زمانهای مختلف نی میزنن به یک نفر! که در طول کل ارکستر، جای همه نی میزنه و مدام همینکارو میکنه ک بیکارنباشه!
- در مرحله بعد میرسیم به ویولون ها! بیست ویولون نتهای مشابه مینوازن، پس کارکنان این بخش هم باید کم شن!
- بعد هم بعضی نتها رو می بینیم که خیلی سریع هستند و برای نواخته شدن تلاش زبادی نیاز دارن، ک غیرضروری هستن و میشه با نتهای ساده تر ک انرژی کمتری بگیرن جایگزین بشن!
- در نهایت هم بعضی از قطعات، بیش ازحد تکرار میشن، پس باید خیلی از اونها حذف شن و اینجوری زمان کنسرت از ۲ ساعت به ۲۰ دقیقه کاهش پیدا میکنه 😊
نتیجه این ارکستر چی میشه؟ آیا همیشه کم کردن هزینه، و خرید هاست ارزان یا حتی تهیه هاست رایگان همون کیفیتی رو که هاست گران تر داره، خواهد داشت ؟ آیا واقعا همه این سرویسها یکی هستن؟ و فرقی بینشون نیست ؟
تاحالا شده بخواهید پروژه ای رو با کمترین هزینه انجام بدین؟
اگر همین مثال بهینه سازی گروه ارکستر رو مدنظر قرار بدیم، درظاهر هزینه تمام شده اُپتیمم هست! نتیجه مطلوب هم ک مثلا طراحی یک سایت، یا بهینه سازی ساختار شبکه شرکت هست رو گرفته اید، ولی آیا کاری که با یک پنجم هزینه عرف توسط بعضیها انجام میشه، همون نتیجه ای رو خواهد داشت که پروژه رو با قیمت صحیح و منطقی انجام میدن؟
بسیارند افرادی که طراحی سایت ۲۰ میلیون تومنی رو با ۳ میلیون تومن انجام میدن!
در زمینه خرید هاست هم خیلی از افراد تصور میکنند دلیلی نداره بابت خرید دامنه و هاست از یک حد بیشتر هزینه کرد، یا این سوال رو دارن که وقتی میتونم همین سرویس رو از یه شرکت دیگه با یه قیمت ارزونتر تهیه کنم، چرا بیام هزینه بیشتری پرداخت کنم ؟
بنظرم این مثال ارکستر رو در ذهن داشته باشیم؛ ک افراط و تفریط در هزینه ها الزاما نتیجه خوبی نخواهد داشت.
خب معیارهای انتخاب هاست مناسب چی هست؟
برای خرید هاست چه مواردی رو مدنظر قرار بدم؟
i) هاست مناسب در درجه اول باید منابعی متناسب با نیاز شما داشته باشه
اول از همه به این نکته توجه داشته باشید که برای میزبانی سایتتون، فقط فضا معیار تاثیر گذار نیست! در برخی از شرکتها روی فضا خیلی مانور میدن و به نوعی کاربران رو فریب میدن که آره! پلان نامحدود ارایه میدیم، یا شما میتونین با پرداخت هزینه خیلی کم فضای خیلی زیاد تحویل بگیرید و .. درسته اگر سایت شما مصرف رم یا cpu زیادی نداشته باشه یا اگر بیش تر از 50 گیگابایت فضا مصرف نکنید، خیلی این قضیه رو حس نکنید، ولی به محض اینکه مصرف سایت شما بالاتر میره، کاربران آنلاینتون افزایش پیدا میکنند و نیاز باشه سرور شما بطور بهتری از سایت شما پشتیبانی کنه، متوجه خواهید شد که ارایه فضای نامحدود یا پلانهای حجم بالا فریب تبلیغاتی هستند و محدودیت اصلی رو در رم و cpu و عوامل دیگه ای که شما نمیدونین، اعمال کردن تا براشون صرفه اقتصادی داشته باشه..
پس نکته اول این بود که فریب پلانهای حجم بالا رو نخورید، چون حجم فقط یکی از منابع مورد نیاز هاست شماست.
22 نکته کاربردی برای بهینه سازی سایت و افزایش سرعت سایت وردپرسی قبل از انتخاب و خرید هاست ، حتما یه نگاه به صفحه تماس با ما، درباره ما، آدرس موجود در فوتر، یا آدرسهای ثبت شده در نمادهای اطمینان و .. در سایت فروشنده هاست بندازین.. خیلی از سایتها هستند که صرفا یک نفر مسئول و راه انداز اون سایت هست و با نمایندگی هایی که از شرکتهای مختلف گرفته داره اقدام به فروش هاست و دامنه و سرویسهای مرتبط دیگه میکنه! در این شرایط معمولا دریافت پشتیبانی سخت تر و زمانبر هست، چون اون شخص اختیاری در سرور اصلی نداره و صرفا یک واسط هست! این افراد معمولا شماره تماس معتبری ندارند و از اون مهمتر آدرس ثابتی برای کسب و کارشون در سایتشون درج نکردن و نهایتا یک فرم “تماس با ما” گذاشته اند که در صورتی که کاری دارید اینجا برای نامه بنویسین ! خب شما میخواهید کسب و کارتون رو به این اشخاص یا شرکتها بسپارید، حداقل چیزی که باید توجه کنید این هست که اطلاعاتتون رو به یک مجموعه معتبر بسپارید تا خیالتون از میزبانی اطلاعات کسب و کارتون راحت باشه. قطعا شما پس از خرید هاست و دامنه نیاز به یک تیم قوی دارید که در مواقع لزوم شما و نیازهاتون رو پشتیبانی کنند. حتما قبل از خرید سرویس راه های ارتباطی با اون مجموعه مدنظرتون رو بررسی کنید و باهاشون تعامل کنید و ببینید پاسخگو هستند؟ خوشبختانه دنیای الان خیلی پیشرفت کرده، و در مورد هر چیزی که یکم معروف شده باشه میتونین به ارحتی اطلاعات کسب کنین! اگر در مورد یک مجموعه، شرکت یا شخص که میخواهید ازش هاست یا سرور یا دامنه تهیه کنید، شک دارید یا اطلاعاتی ندارید، یا میخواهید بیشتر اطلاعات کسب کنید، حتما در گوگل دربارشون جستجو کنید! اگر معتبر باشند قطعا درباره شون مطالب مفید که تو تصمیم گیریتون تاثیر بذاره پیدا خواهید کرد. شما که نمیخواهید کسب و کارتون رو به یه فرد یا مجموعه بی نام و نشان بسپارید ؟ جستجو در فارومها، بررسی هشتگ ها در شبکه های اجتماعی، همچنین پرس و جو از افراد تاثیرگذار یا اینفلوئنسرها در حوزه مرتبط و … میتونن منابع نسبتا معتبری برای شناخت بیشتر فرد یا مجموعه نظرتون باشند. امنیت، آپتایم بالا، سخت افزار قوی و … همگی نسبی هستند و در هنگام خرید خیلی نمیتونین بهش اعتماد کنین! بله! شرکتی که به شما سرویس رو میفروشه در مورد اینکه سایتهای ما 99.99 درصد آپتایم داره توضیح میده، در مورد امنیت بالای سرورهاش توضیح میده، در مورد اینکه سرورهای نسل جدید هستند و … توضیح میده و تو صفحه لندینگ مربوطه کلی اطلاعات مینویسه که بعنوان کاربر “دوست دارید همونها رو به شما بگن” .. ولی آیا از اینکه چند بار تا حالا هک شدن به شما چیزی میگن؟ یا از اینکه چند بار بدلایل مختلف سرورهاشون down شده چیزی میگن؟ یا اگر گفته سایت شما رو در سرور نسل x میزبانی میکنه، آیا این هم گفته که چندنفر روی اون سرور میزبانی میشن؟ و در واقع هر سرور رو با چند تا سایت دیگه به اشتراک میذارن؟ سعی کنید سابقه یک شرکت رو با روشهایی که گفتم بررسی کنید، مواردی که از قبیل آپتایم و امنیت و … مواردی نسبی هستند و کسی اطلاعات دقیق ارایه نمیکنه! ii) پیش از خرید هاست ، از اعتبار اون شرکت اطمینان حاصل کنید
iii) پشتیبانی فنی یکی از مهمترین فاکتورهاست!
iv) در گوگل بصورت مستقل در مورد اون شرکت جستجو کنید!
v) گول شعارهایی که در تبلیغات میدن رو نخورید!
از گنجه هاست سرویس با کیفیت تهیه کنید!
ما تو گنجه هاست سعی کرده ایم استانداردهایی رو تعیین کنیم، و طبق اون استانداردها و با توجه به تجربه ی 10 ساله ای که از نیازهای کاربرای مختلف کسب کرده ایم، تونستیم سرویسهای متنوعی رو آماده کنیم.
هاست های موجود در گنجه رو به 3 طبقه تقسیم کرده ایم:
هاست مناسب کاربران کم مصرف
- که براشون هاست لینوکس و ویندوز رو در نظر گرفته ایم:
هاست مناسب کاربران با مصرف متوسط و متوسط با بالا
- که براشون خرید هاست ووکامرس و خرید هاست وردپرس مناسب هست:
هاست مناسب کاربران حرفه ای یا پرمصرف
- که هاست الترا رو منابع فوق العاده در اختیارشون قرار داده ایم:
هر یک از این دسته هاستها، بصورت میانگین 4 یا 5 پلان مختلف دارن که همه شون هم در ایران و هم در خارج قابل ارایه هستن!
با همه این احوال اگر مصرف شما بیشتر از هاست اشتراکی بود، تازه وارد دنیای سرور مجازی گنجه میشین که البته اگر اون هم پاسخگو نبود قطعا سرور اختصاصی خیلی قدرتمندی میتونیم بهتون پیشنهاد بدیم که پاسخ نیازهاتون رو بده!
اگر دنبال یه مجموعه معتبر برای میزبانی سایت ، سرور و اپلیکیشن و حتی طراحی سایت برای کسب و کارتون میگردید، حتما به سایت ما یه سر بزنین.
نتیجه گیری
در این مقاله سعی کردم با جزییات بخشی از حقایق رو که حاصل تجربه چندساله م بود به زبان ساده بیان کنم، امیدوارم این اطلاعات تونسته باشه دید مناسبی به شما بده.
سبز باشید.
مرجع مثال ارکستر:
کتاب قصه های شب برای مدیران – هنری میتزبرگ